Zijnsoriëntatie

Zijnsorientatie gaat over de kunst van gelukkig zijn, om vrij te zijn. Zijnsorientatie is erop gericht om geluk aan te boren in onszelf, door te rusten in Zijn. Behalve geluk vinden we daar ook vrijheid, sensitiviteit en schoonheid. Door diepgaand zelfonderzoek krijgen we inzicht in onze eigen psychologische ontwikkeling. Het doel hiervan is om losser en vrijer te worden ten opzichte van onze gewoontes. Om opnieuw te ontdekken hoe wij ons leven vanuit vrijheid vorm willen geven.

We kunnen deze vrijheid echter ook weer snel uit het zicht verliezen. De gewoontes, onze dagelijkse patronen nemen het over en bedekken het licht van vrijheid, zoals wolken de zon bedekken. Daarom moeten we tijd en energie investeren om onze vrije staat een kans te geven om manifest te worden in ons leven.

Zijnsorientatie is is een modern, spiritueel pad van levenskunst, ontwikkeld door Hans Knibbe die ook de oprichter van de school voor Zijnsoriëntatie is. Met Zijnsoriëntatie bedoelen we letterlijk: je oriënteren op Zijn, de altijd aanwezige gronddimensie van het bestaan. Deze open ruimte van Zijn blijkt intrinsiek vrij te zijn van al je patronen, gevoelens en gedachten. Je komt in contact met inspiratie, kracht en levenslust.

Zijnsorientatie biedt een schat aan inzichten en praktische methoden om deze kunst te ontwikkelen. De school voor Zijnsoriëntatie bestaat al dertig jaar onder leiding van Hans Knibbe, de oprichter en inspirator van de school.