Aanbod

Mediteren met mannen

Ik mediteer zelf bijna dagelijks al jaren, en elke ochtend vind ik het weer een cadeau aan mezelf. Wat het mij brengt is dat ik elke dag dat ik mediteer fris, nieuwsgierig en met een open hart start. Niks is blijven kleven, alles is weer puur, ongeboren en vind plaats in het hier en nu. Dit wil ik graag delen met anderen, dat is mijn motivatie om deze avonden aan te bieden. 

Mediteren is je geest thuisbrengen. Door te mediteren leer je om een breuk te maken met je dagelijkse beslommeringen, en meer vanuit vrijheid en willen je leven in te richten. Voor mannen, vaak wat nuchter is contact maken met ons gevoel een extra uitdaging. Door te mediteren kom je meer in contact met wat je echt wil en bij je past en leer je om helder, wakker en liefdevol aanwezig te zijn bij alles wat zich aandient.

Wil je hiermee kennismaken? Dat kan vanaf donderdag 2 september om de week.

Elke avond starten we met meditatie in beweging, daarna een zitmeditatie en eventueel een visualisatie en is er ruimte voor het stellen van vragen en delen van ervaringen.

De data zijn: 2 en 16 en 30 september, 14 en 28 oktober, 11 en 25 november en 9 december. De tijden zijn van 20:00 tot 21:15. Inloop is vanaf 19:45. De kosten zijn € 85,00 (excl. BTW).

Locatie is de Vrije Ruimte aan de Hardware weg 11  in Amersfoort

Zijnsgeörienteerde meditatie in 8 bijeenkomsten

Deze avonden zijn een kennismaking met Zijnsoriëntatie. Meditatie neemt een wezenlijke plaats in binnen Zijnsoriëntatie als ‘pad van levenskunst’. In de beoefening van meditatie is een rijke en genuanceerde stijl van mediteren ontwikkeld, die dicht aansluit bij ons als westerlingen en die je verlichte aard aanspreekt. Het gaat over thuiskomen in je vrije Zijnsaard en de rijkdom van Zijn ontdekken en herinneren. In contact komen met je Zijnsaard en erin thuiskomen, is niet moeilijk. Iedereen kan het leren. Toch leven we meestal over die Zijnsaard heen. Gewoonlijk zijn we van huis, op weg naar het volgende moment, naar toekomst en naar anders, naar beter. Meditatie leert je hoe je die gewoonte van steeds op weg zijn kunt doorbreken. Het wijst je de weg hoe je kunt thuiskomen in de open, vrije, ruime aard van je geest, in Zijn. In deze cursus leer je de route naar huis kennen en ontdek je de rijkdom van Zijn. Dat is het onderwerp van deze avonden. Deze reeks bestaat uit 8 bijeenkomsten. Je leert de meditatietechnieken stap voor stap kennen. Ik zal bij elke stap uitleg over de beoefening geven. De meditaties die we oefenen zullen we regelmatig herhalen en verdiepen, zodat je eraan kan wennen en ze eigen kan maken. In de bijeenkomsten zal er steeds gelegenheid zijn om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Na acht bijeenkomsten ben je in staat om zelf een dagelijkse meditatie-beoefening te doen met de onderdelen, die in deze avonden aangereikt zijn. Deze reeks is geschikt voor zowel mensen die geen enkele ervaring hebben met meditatie als voor mensen die dat wel hebben met andere meditatievormen.

De data zijn: 9 en 25 september, 7 en 21 oktober, 4 en 18 november, 2 en 16 december. De tijden zijn van 19:00 tot 21:30. Inloop is vanaf 18:45. De kosten zijn € 295,00 (excl. BTW).

Locatie is de Vrije Ruimte aan de Hardware weg 11  in Amersfoort

Individuele begeleiding

Bij individuele begeleiding staan jouw issues centraal. Issues binnen de relatie met je kinderen of partner, angst om je te manifesteren of niet goed weten wat je nou echt wil. Veel van de issues waar we mee worstelen hebben te maken met ingesleten patronen, die samenhangen met onze geschiedenis. Hoe ik werk is dat die issues centraal staan, maar ik zal altijd je heelheid aanspreken. Dat deel dat niet door jouw conditionering bepaald is. Vanuit die heelheid, open blik ook wel  verhoogde optiek genoemd, krijg je zicht op het spel waar je normaal gesproken in gevangen zit.

Al onderzoekend leer je te herkennen in welke beelden je over jezelf bent gaan geloven,  en leer je om ze los laten waardoor je kunt ontdekken hoe je ze meer vanuit vrijheid vorm kunt geven. Dit is een proces van vallen en van opstaan.

Om die heelheid wakker te maken zal ik je ook leren mediteren. Dat is ook onderdeel van mijn aanpak, net als psychologisch onderzoek en visualisaties.  Hierdoor zullen de oplossingen creatiever zijn. Problemen los je namelijk nooit op, op het niveau waarop ze zijn ontstaan.

Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact met mij op. We verkennen jouw vraag en motivatie en ik vertel je meer over mijn werkwijze. Als we beiden besluiten om de individuele begeleiding te starten stuur ik je een intake formulier met een aantal vragen. Na ontvangst van je antwoorden hebben we de eerste afspraak van vijf sessies. Na het eerste blok van vijf sessies evalueren we met elkaar en kijken we wat een vervolgstap is.

Tarief: Individuele begeleiding (per uur) €65,- inclusief btw.